Novi Sad
18.11.2014.
08:24 > 09:10
Oko 300 radnika JKP "Put" učestvovalo je u štrajku upozorenja danas između 8 i 9 časova. Najavljuju da će štrajkove upozorenja organizovati svakog dana do 1. decembra kada je planirana potpuna obustava rada.
  • komunalac

    19.11.2014 06:46
    ...
    sve su to pametnjakovici i legalni lopovi,a radnici najvise ispastaju!Treba ih sve napolje iz kancelarija da osete sta je leti 40 stepeni,a zimi sta je minus....
  • 18.11.2014 22:33
    Zarada
    Sta treba da urade putari da bi zaradili platu.Treba da ugrade tone i tone asvalta sto oni odavno nisu uradili.Kad dodje sneg bacace so u neogranicenim kolicinama samo da namaknu koji dinar iako toliko soli nikako nebi smelo da se baci na puteve.I tako redom.Jednostavno SVI u putu odavno ne zaradjuju platu nego je dobijaju na osnovu bodova i koeficijenata.Odavno tu nema rada nego samo muvanje i lencarenje.A ovo malo radnika sto radi su kao indijanci u rezervatu cisto da se vidi kako je nekad bilo.
  • gradjanin

    18.11.2014 18:35
    bruka
    Treba da vas bude sramota sto imate takvo misljenje o putarima.Treba vama ostaviti sneg na putu i kratere od rupa niste bolje zasluzili.Privatnici uzimaju prvo pare pa onda posao kao na Bul Kneza Milosa privatnik odustao jer nema leba od tog posla pa daj Putu da to zavrsi.Sada trenutno privatnici vladaju Novim Sadom a Put treba ugasiti sram ih bilo.
  • gradjanin

    18.11.2014 18:00
    lazovi
    Treba da vas bude sramota sto tako pisete o putarima.Treba vama ostaviti rupe na putu i sneg pa vozite stok. jedne.Privatnici prvo pare uzimaju pa onda rade posao kao na BUL KNEZA MILOSA sto su prepustili PUTU posao jer nema leba za nih st..e jedne gradske.
  • milan

    18.11.2014 16:49
    Nesto od putara
    Ukratko da odgovorim na prethodne komentare.
    1.Za sanaciju rupa je zaduzen je ZIG.Kad putari okrpe rupu nadzor dodje da pregleda.
    2.I za to sto je ceo grad razrovan opet je zaduzen ZIG.
    3.U Put-u su pune kancelarije raznih sefica, politicara i njihovih svalerki.

    To sto ih vidite na gradilistima puno,tri sefa idu na jednog radnika.Platu nismo primili od avgusta ali najveci je problem sto nas lazu i vuku za nos sa laznim obecanjima.A TI koji pljuju po putarima su mamini i tatini sinovi neradnici koji nemaju decu i koji ne misle kako ce prehraniti porodicu.
  • Radnik PUTA

    18.11.2014 15:36
    @Putar
    Bas tako .JKP Put vise nikom nije potreban jer sluzi samo za uhlebljavanje partijskih drugova.Na gradilistima skoro i da nema radnika,Poslovi se prepustaju i ustupaju privatnicima a onda ta gradilista obilaze ZALJUBLJENI PAROVI glumeci strucnjake.Zimska sluzba je pocela sa dezurstvom a goriva nema.Gume nikakve.Propast.Otpustaju radnike a kancelarije niko ni ne spominje.Odlaze samo oni koji hoce.
  • Nikola

    18.11.2014 13:59
    Podrška
    Podrška štrajkačima. Sva preduzeća koja doživljavaju sličnu sudbinu, bi trebala da stanu sa radom.
  • 18.11.2014 13:29
    A u JKP Stan počela stabilizacija.Direktor sebi i šefu pripravniku podigao kojeficijente kako bi anulirao zakonsko umanjenje plata.Primio novu portirsku službu i dva nova KV majstora koje je juče poslao na biro kao tehnološki višak, dok je brigu o sudskom vještaku prepustio čuvenom Bok.. koje će ga prevesti u JKP Vodovod i kanalizaciju.
    Dokle bre više ovako gradonačelniče?
  • Bojan

    18.11.2014 12:59
    PODRSKA!!!
    Podrska za radnike koji strajkuju !
  • Гордана Којић

    18.11.2014 12:08
    РАДНИЦИ ПУТА!!!
    Ове људе може разумети само неко ко је доживео
    њихову МУКУ.Нормално не могу да живе ни они који имају редовне зараде а замислите како је тек када нисте плаћени.Желим да радници Пута истрају у својим штрајкачким захтевима да добију и зараде и путне трошкове а нека им не буде тешко да оду у Социјално на шалтер 2 и извуку листинге уплаћених доприноса....
  • Putar

    18.11.2014 11:49
    @Mojsije
    Ajd ja pomalo nešto i znam u vezi Puta i tematike.Radi se u proizvodnji ali mnogo manje nego nekad kad se stvarno radilo i to mnogo pre 2000. Recimo i pre 1990. Do 91-92 jos se i moglo zaposliti preko konkursa a od tada samo veza.Sto se tiče KADROVA "No coment".(kako komentarisati karate trenere,doktorke,farmaceute,povratnike iz zatvora i sve one koji nemaju veze sa gradjevinom)
    Što se tiče štrajka to je najveća glupost u ovom obliku.Štrajk upozorenja služi samo pojedincima i nema nikakav uticaj na rešavanje problema u vezi plata i sl . PUT nikom nije potreban.To je danas rupa bez dna provalija.
  • Vas

    18.11.2014 10:50
    koji tako
    Vas koji tako komentarišete treba da je sramota, ti ljudi u proizvodnji I na ulici rade I kad je -20 stepeni,i sad oni treba da napuštaju firmu zbog vas đubradi koji ste po političkoj osnovi zaposleni poslednjih godina, kako vas nije sramota da ovde pišete takve komentare.
    Ljudima duguju pune 3 ili 4 plate I ne znam koliko putnih troškova (nemaju porodice da prehrane), znači oni su radili smrzavali se, kuvali na suncu da bi ti svoje dupe prošetao ulicom a nisu plaćeni, zašto nisu plaćeni zato što vas je gomila primljena na fiktivna radna mesta da odmarate svoje guzice u toplom I primate ogromnu platu.

    Treba da poštujete te fizičke radnike a ne da ih pljujete.
  • 18.11.2014 10:45
    šta sad ovi hoće???
    smenite direktora ili napustite firmu..ako vam se ne radi. ima ko hoće. grad stoji pola godine raskopan!!!
    uradite mapu čitavih ulica,da znam kuda da idem..
  • 18.11.2014 09:59
    Predsednik Sindikata
    Sramota. Šta je to štrajk UPOZORENJA. Ko je taj Vladimir Plavšić. Jel to onaj što je rekao da prvrnstveno mora sebe da gleda pa i sad pred Sindikalne izbore organizuje neke proteste . Štrajkovi upozorenja su brend Vladimira Plavšića i način da se radnici vucaraju za nos.
  • mojsije

    18.11.2014 09:47
    totalno ne znanje
    Oni koji ne poznaju tematiku najvise komentarisu. Nije tacno da zaposleni u proizvodnji ne rade. Nije bitno da li krpe udarne rupe ili presvlace asvaltom ulice. Bitno je to sto se u poslednjih desetak godina zaposlilo partijskih poslusnika odnosno kadrova koji uopste nisu potrebni ovakvoj firmi. Za njih su se izmisljala radna mesta i naravno za to je sledovala visoka plata. A o kadrovima poput direktora, zamenika, savetnika i slicno ne vredi ni pisati. Kadrovi koji nemaju nikakve zivotne veze sa putnom privredom. I nije tacno da su se svi zaposljavali preko partija. Ima zaposlenih koji su se redovno zaposljavali preko konkursa kada za to nije bila potrebna bilo kakva veza (pre dvehiljadite godine). A takvi sada trpe posledice javasluka, nerada i ne znanja rukovodstva.A partijski clanovi koji su sada tamo napreduju i rasporeduju se na visoke funkcije. Dokle god se bude tako radilo i zaposljavalo #Put# nece stati na zdrave noge. Na gradskoj vlasti je da razmisli da li ovakvo preduzece treba Gradu ili da nadje modus kako da se preduzece transformise i krene dalje.
  • 18.11.2014 09:29
    Uopšte mi ih nije žao i ne podržavam štrajk. U grču se drže za svoja "radna" mesta, prioritet su im beneficije koje ostvaruju kao zaposleni u JP. Tržište je otvoreno, probajte malo kod privatnika... samo kad im spomeneš privatnika to je kao da si im opsovao najrođenijeg. Samo probajte da izađete iz mišijih rupa i blokirate neku od saobraćajnica, dobićete rafalnu paljbu trulim jajima. Gledam vas kako "radite", dok jedan krpi rupu ceo konzorcijum stoji oko njega i daje uputstva i savete. Ima vas ko čečena... sikter šampioni u neradništvu. Nadam se da nećete dobiti ni jedan jedini dinar paraziti.
  • goran NS

    18.11.2014 08:40
    a oni su radili?
  • noname

    18.11.2014 08:37
    SRAMOTA
    Samo stoje i nerade kad i ne strajkuju sad opet strajkuju na osnovu cega? Popravka puteva se ne popravlja sa kvadratima od 20x20cm. I tako 5x10m povrsino pokrijeno sa 40rupa od 20cm... ma mrs ako necete da radite onda ostavka ima ko hoce da radi normalno i kvalitetno!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna